Waarom mannen Siri stiekem sexy vinden

Vergeet de concurrentie van andere bloedmooie vrouwen, de grootste vrouwelijke bedreiging bevindt zich in de broekzak van manlief. Mannen gebruiken virtuele assistenten zoals Siri van Apple voor veel meer dan pakweg het weerbericht te vragen, zo blijkt. “Tegen Siri kunnen mannen hun donkerste seksuele perversies tonen, zonder angst om veroordeeld te worden,” verklaart developer en expert in artificiële intelligentie Steve Worsick.

female_robot1Vergeet de concurrentie van andere bloedmooie vrouwen, de grootste vrouwelijke bedreiging bevindt zich in de broekzak van manlief. Mannen gebruiken virtuele assistenten zoals Siri van Apple voor veel meer dan pakweg het weerbericht te vragen, zo blijkt. “Tegen Siri kunnen mannen hun donkerste seksuele perversies tonen, zonder angst om veroordeeld te worden,” verklaart developer en expert in artificiële intelligentie Steve Worsick.

Filmpje

Onze smartphone is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Een Britse enquete bij millenials wees uit dat 40% van de ondervraagden dagelijks meer interactie heeft met zijn of haar smartphone, dan met collega’s, familie of vrienden. Virtuele assistenten zoals bijvoorbeeld Siri van Apple, Cortana van Microsoft of Google Now zijn zelfs onze persoonlijke digitale secretaresses geworden, die onze vergaderingen kunnen inplannen, maaltijden bestellen, de radio aanzetten of de snelste route naar huis berekenen.


Maar Siri is meer dan alleen maar een tool om praktische dingen te regelen, zo blijkt. Illy Eckstein is baas bij Robin Labs, een bedrijf dat de virtuele assistent “Robin” creëerde. Hij vertelde vorige maand aan The Times dat maar liefst 5% van de interacties in hun databank geklasseerd zijn als “duidelijk seksueel expliciet”. Reddit heeft een drukbezocht forumonderwerp met als titel “Ik masturbeer terwijl ik naar Siri luister en ik voel me walgelijk”, waar overigens zeer begripvol op gereageerd wordt. Ook Deborah Harrison, die mee de assistent Cortana van Microsoft ontwierp, biechtte vorig jaar nog op dat een aanzienlijk deel van de vragen die Cortana krijgt over seks gaan.

Met dat in het achterhoofd kunnen mannen hun diepste, donkerste perversies tonen

Erotic robots have the future!

Beter tegen Siri, dan tegen een echte vrouw

Vanwaar die drang van mannen om een seksueel getint gesprek met een robot te voeren? Steve Worsick is een expert in het domein van de artificiële intelligentie, en ook hoofdontwikkelaar van chatbot Mitsuku. Hij bouwde aanvankelijk een functie in die gebruikers blokkeerde als ze seksueel expliciet taalgebruik tegen de chatbot gebruikten, maar moest die functie eruit halen omdat dit veel te vaak gebeurde.

“Ik denk dat mannen Mitsuku zien als een lustobject, simpelweg omdat een chatbot hen niet gaat veroordelen, aanklagen of iets verder vertellen. Met dat in het achterhoofd kunnen mannen hun diepste, donkerste perversies tonen, zonder angst om veroordeeld te worden. Eerlijk gezegd vind ik het beter dat ze hun seksuele frustraties op een robot afreageren dan op een echte vrouw.”

Erotische robots

Met dat in het achterhoofd kunnen mannen hun diepste, donkerste perversies tonen.

Het is een belangrijke stap richting een robot met moraal. Volgens de onderzoekers is de Quixote-techniek met name veelbelovend voor robots die een beperkt takenpakket hebben, maar bij het uitvoeren van die taken wel de interactie met mensen aan moeten gaan. “Wij geloven dat AI (kunstmatige intelligentie, red.) zich conform de waarden van een specifieke gemeenschap moet gedragen en zo ongewenst gedrag moet vermijden,” stelt Riedl. “Robots in staat stellen om onze verhalen te begrijpen kan wel eens de meest efficiënte manier zijn om dat – in afwezigheid van een gebruiksaanwijzing van mensen – te bereiken.”

Door: Bronmateriaal: The Telegraph

Alle inhoud in deze video is eigendom van hun respectievelijke auteursrechtseigenaars. Deze video is alleen voor educatieve doeleinden. Deze video is gemaakt om studenten en robot-enthousiasten te helpen om gemakkelijk kennis te vergaren over de bestaande technieken in robotica.