Chinese expert in kunsmatige inteligentie trouwt eigen creatie Yingying.

Zheng Jiajia en yingying
Zheng Jiajia en yingying

Zheng Jiajia, 31, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie is onlangs in het huwlijksbootje gestapt met zijn vrouwelijke robot Yingying.

 

Na jaren van frustatie en vruchteloze zoektochten naar zijn perfecte echtgenote besloot hij eind vorig jaar haar dan maar zelf te gaan bouwen.De robot Yingying kan naast Chinese karakters identificeren een aantal eenvoudige woorden spreken.

Zheng Jiajia met zijn kersverse echtgenote Yingying

Afb: Zheng Jiajia met zijn kersverse echtgenote Yingying.

Zheng Jiajia plan is om zijn echtgenote binnenkort te gaan upgraden om het voor elkaar te krijgen dat ze kan lopen en helpen in het huishouden.

Zheng Jiajia met zijn eigen creatie; Yingying

Afb: Zheng Jiajia met zijn eigen creatie; Yingying

Zheng werkte ooit voor de Chinese multinational telecom firma Huawei. Hij verliet het bedrijf in 2014 en begon een nieuwe loopbaan bij Hangzhou’s Dream Town, een internet-venture basis.

Afb: Yingying de humanoid van Zheng Jiajia.

Een van de vrienden van Zheng vertelde aan een Chinese krant hoe gefrustreed Zheng was dat hij niet de ware vrouw kon vinden.

Yingying droeg een zwart pak op de dag van haar huwlijk en “haar” hoofd was bedekt met een rode sjaal, wat een traditionele Chinese bruiloftritueel is.

Waar het kersverse koppeltje hun huwlijksreis gaat doorbrengen is nog niet bekend.

Uit een onlangs gepresenteerd onderzoek aan de universiteit van Londen kwam naar buiten dat 40,3  procent van de ondervraagde mannen het zou overwegen om een vrouwelijke robot aan te schaffen.

Door: Rene VellemanBron: South China morning post