Kind-robot (CB2) leert van ervaring en interactie met mensen

CB2 robot

Cognitieve ontwikkeling

Deze kindrobot met een biomimetisch lichaam (CB2), ontwikkeld door professor Ishiguro aan de universiteit van Osaka, werd gebouwd om de mensachtige cognitieve ontwikkeling in robots te bestuderen. Een vreemd concept op zichzelf, toch?

Baby-bot

In wezen is CB2 een grijs object van 1,2 m lang met het intellect en de ‘persoonlijkheid van een tweejarige’. Gecombineerd met zijn rare bewegingen, zoals rond rollen op de tafel en vreemde geluiden maken, is deze baby-bot in feite de belichaming van nachtmerries.

Zelflichaamsbeeld

Bovendien: Sinds de oprichting in 2007, is het gaan leren door menselijke gezichtsuitdrukkingen op te nemen (via oogcamera’s), deze te matchen met fysieke sensaties en ze vervolgens in categorieën te groeperen (blij, verdrietig). Blijkbaar betekent dit dat CB2 hetzelfde ontwikkelingsproces doormaakt dat een kind doormaakt terwijl het een zelflichaamsbeeld genereert, en nu “vrij soepel” door een kamer kan lopen.

We weten niet zeker of wij willen weten wat het in de toekomst zal kunnen gaan doen.

Door: Robophobia.nl – Bron: wocomoDOCS

Alle inhoud in deze video is eigendom van hun respectievelijke auteursrechtseigenaars. Deze video is alleen voor educatieve doeleinden. Deze video is gemaakt om studenten en robo-enthousiasten te helpen om gemakkelijk kennis te vergaren over de bestaande technieken in robotica.