Ontmoet Kuri, de slimme robotassistent die rechtstreeks uit een Pixar-film lijkt te komen

Afb: Kuri van Mayfield Robotics, die de eerste echte robot voor thuis belooft te zijn.
Tijdens CES zien we niet alleen nieuwe tv’s en allerlei wearables, maar ook leuke robots voor in je eigen huis. Een voorbeeld hiervan is Kuri van Mayfield Robotics, die de eerste echte robot voor thuis belooft te zijn. Niet alleen is dit apparaat slim, maar ook nog eens erg schattig.

Kuri is het eerste product van Mayfield Robotics, een bedrijf dat eigendom is van Bosch. De robot reageert op spraakcommando’s, vergelijkbaar met de Google Home en Amazon Echo. Er zitten vier microfoons ingebouwd, zodat het apparaat je altijd kan horen. Ook zit er een speaker in.

Kuri reageert echter niet met woorden, maar met geluiden, lichten en zijn ogen. Achter een van de ogen zit verder een HD-camera en een serie aan sensoren, zodat de robot niet van de trap valt of tegen je meubels aankomt. Bewegen doet Kuri met drie wielen, die elke richting op kunnen draaien.

Wat Kuri anders maakt dan ‘stilstaande’ huisasssistenten Google Home of Amazon Echo, is dat er geen lange lijst is met integraties voor derde partijen. Andere apparaten kun je besturen via IFTTT, waardoor je ook zelf nieuwe functies kunt toevoegen. Zo kun je via de camera je huis bekijken als je niet thuis bent of je kind voorlezen als hij of zij naar bed gaat. Maar je kunt Kuri ook spelletjes laten spelen en podcast laten afspelen.

Kuri is ongeveer 60 centimeter hoog, 30 centimeter breed en weegt bijna 6 kilo. De robot is te besturen met apps voor iOS en Android. Daarnaast zoekt het zelf een oplaadpunt als de accu leeg is.

Kuri

Afb: Kuri is volgens de makers niet zomaar een slimme assistent, maar vooral een metgezel..

Kuri is volgens de makers niet zomaar een slimme assistent, maar vooral een metgezel. Een vriend dus. En dat zie je ook in het ontwerp. Hoe het apparaat beweegt is namelijk ontworpen door iemand die lang als animator werkte bij Pixar.

Kuri de robot

Afb: Kuri de rbot.

Volgens Mayfield is dit dan ook de voornaamste reden dat je Kuri niet alleen prettig vindt werken, maar dat je er ook graag mee praat. De robot moet dan ook je vertrouwen wekken.

De Pixar-invloeden zie je verder ook terugkomen in het uiterlijk van Kuri. Het apparaat had zo uit Wall-E kunnen komen, en ook met die robots worden we graag vriendjes.

Kuri connect

Afb: De robot is te besturen met apps voor iOS en Android.

Kuri is in de Verenigde Staten nu al te reserveren, mits er 100 dollar vooraf wordt betaald. De uiteindelijke prijs is 699 dollar en de rest betaal je als Kuri verzonden wordt. Helaas moeten geïnteresseerden nog wel even wachten voor het apparaat echt in huis rondrijdt, want pas rond de feestdagen wordt hij verstuurd.

Of en wanneer Kuri naar Nederland komt, is nog niet bekend. Daarvoor zal hij eerst Nederlands moeten leren begrijpen.

Door: : Eveline Meijer – Bronmateriaal: numrush.nl