“Volgende stap: seksrobots met uiterlijk van celebs”

Scarlett Johansson
Afb. Ricky Ma ontwikkelde als hobby een Scarlett Johansson in robotvorm. © reuters.
Langs de ene kant staan seksrobots klaar om de klassieke opblaaspop weg te blazen. Langs de andere kant heb je mensen als Ricky Ma, die anderhalf jaar lang werkte aan een levensechte replica van actrice Scarlett Johansson in robotvorm. Leg de twee samen en je krijgt een seksrobot gemodelleerd naar je favoriete celebrity. Expert David Levy beweert dat deze siliconen beroemdheden in de nabije toekomst onvermijdelijk hun intrede zullen doen in bepaalde slaapkamers.

Afb. Scarlett Johansson

Ricky Ma is een grafische ontwerper uit Hong Kong die van kindsbeen af gepassioneerd is door robots. In april stelde deze 42-jarige hobbyist ‘Mark 1’ voor, zijn eigen siliconen robotversie van Scarlett Johansson, ook al wou hij de Hollywoodster niet bij naam noemen. Hij had er meer dan 50.000 dollar ingestoken en anderhalf jaar aan gewerkt, maar het resultaat was straf. De robot kon Sirigewijs reageren op gesproken tekst, en was ook enkele gezichtsuitdrukkingen meester, zoals knipogen en lachen. Toen al klonken er stemmen die zeiden dat dit voor fans het begin van hun geliefkoosde beroemdheid in de slaapkamer kon zijn.

In het verleden kwamen er al verscheidene opblaaspoppen met het uiterlijk van celebs op de markt. Soms werd de productie tegengehouden door de originele ster. Zo dreigden Miley Cyrus en Kim Kardashian met processen tegen de verkoop van hun plastieken seksversie.

Scarlett Johansson

Afb. Scarlett Johansson. © reuters.

Een levensechte seksrobot die als twee druppels water lijkt op een wereldberoemde zangeres of actrice is nog een stapje verder. Maar: een onvermijdelijke stap, volgens expert David Levy. De auteur van Love and Sex with Robots beweert in de Daily Star Online dat er zonder enige twijfel veel vraag naar is. “Ik kan mij perfect mensen voorstellen die zeggen: ‘Ik heb een seksrobot die op Angelina Jolie lijkt en ze is fantastisch in bed!'”

Ricky Ma en zijn creatie.

Afb. Ricky Ma met zijn replica, die onder meer kan knipogen. © reuters.

De persoon naar wie zo’n seksrobot gemodelleerd is, zal wel altijd zijn/haar akkoord moeten geven om problemen met portretrechten – zoals bij opblaaspoppen – te vermijden. Levy ziet daar echter geen enkel probleem in, als er maar genoeg geld tegenover staat. “Als jij Angelina Jolie bent en je krijgt twee à drieduizend dollar aan royalty’s per exemplaar dat van hoogstaande kwaliteit is, dan kan je nog meer miljoenen toevoegen aan je fortuin door gewoonweg je goedkeuring te geven.”

Afb. Ricky Ma tijdens zijn onderzoek.. © reuters.

Niet iedereen staat vandaag te springen voor de komst van deze kunstmatige seksbeleving met robots. Het kan volgens sommige deskundigen leiden tot verslaving of tot weinig romantische, puur mechanische ontmaagdingen. Er zijn er zelfs die vrezen voor het kweken van regelrechte psychopaten. De voorstanders wijzen dan weer op voordelen zoals het vermijden van seksueel overdraagbare ziektes of de mogelijkheid van een triootje met een partner die geen jaloezie opwekt.

Door: : Joeri Vlemings – Bronmateriaal: Daily Star Online