Zenbo gaat je heel wat werk uit handen nemen!

De Zenbo zorgrobot
Afb: De zenbo robot van Asus maakt het je gemakkelijk.

De nieuwe robots van het laatste jaar hebben menig robotica-liefhebber al doen watertanden. Tel er nu maar weer een bij op want de Zenbo robot van Asus is in opmars.

Deze server-robot zal je in de toekomst heel wat werk uit handen gaan nemen. Met een touchscreen als gezicht waarin een paar grote ogen je vriendelijk aankijken bedient hij je moeiteloos op je wenken. Even geen tijd voor de kinderen? De Zenbo houd ze wel even bezig met een van zijn dansmoves of een verhaaltje.

Zenbo’s spraakcommando’s

Via spraakcommandos kan je hem verschillende taken laten uitvoeren en met smart home-producten laten communiceren. Even online winkelen, videochatten of een verhaaltje vertellen aan je kinderen? Vraag het maar aan Zenbo. Dit zal voorlopig wel even in het Engels moeten gebeuren want Nederlands behoort helaas nog niet tot zijn talenpakket.

Zenbo-robot

Afb: Asus zenbo-robot.

Bejaarden en ziekenzorg-sector

Medicijnen vergeten in te nemen? Met de kleine hulp in de buurt overkomt u dat niet snel meer. Deze behulpzame robot houdt feilloos bij wanneer je je medicatie moet innemen en meld dat vervolgens. De productie van Zenbo’s richt zich dan ook vooral op de bejaarden en ziekenzorg-sector.

Van afstand:

Zenbo kan vlekkeloos vanuit een andere lokatie worden geinstrueerd. Dit kan vooral praktisch zijn bij calamiteiten bij gehandicapten, bejaarden of mensen die tijdelijk niet in staat zijn zich optimaal te bewegen.

Via de SDK kunnen er nieuwe functies worden toegevoegd waardoor hij zijn applicaties en diensten niet alleen kan uitbreiden, maar vooral ook kan verbeteren.

Zenbo de server-robot

Afb: De zenbo robot van Asus bedient je op je wenken.

Prijskaartje

Het prijskaartje van deze zorgzame robot valt in vergelijking met zijn concurentie, reuze mee. Voor het bedrag van zo’n 599 dollar rolt er al een Zenbo over je vloer. Liever dansend? Dat kan natuurlijk ook. Wanneer hij op de Nederlandse markt beland is nog niet bekend gemaakt.

Door: Rene Velleman – Robophobia.nlBronmateriaal: Zenbo.asus.com