Alles loopt op rolletjes voor de Boston dynamics Handle robot

De robot Handle
De robot Handle

Het gros van de robotica-liefhebbers wisten al dat de Boston Dynamics robot Handle nogal wat hindernissen en spins kon beheren, maar de nieuwe video laat ons ook zien hoe deze wielrobot zichzelf manifesteerd in moeilijke omgevingen zoals op heuvels, in de sneeuw en op oneven terrein.

Handle kan meer dan een meter hoog springen en kisten optillen van zo’n 45 kilo. Hij rijdt ook nog eens vlekkeloos van trappen en heuvels.

Met slechts 10 geactiveerde gewrichten is hij aanzienlijk minder complex dan zijn concurenten. De wielen zijn snel en efficiënt op vlakke oppervlakken, terwijl de poten bijna elk soort terrein de baas kunnen. Door de combinatie van wielen en benen heeft Handle het beste van beide werelden.

De robot Handle

De robot Handle

Hoewel de robot alleen voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden is, wijst het op een toekomst waar Boston Dynamics functie over vorm voorrang kan gaan geven.

 

Eenmaal opgeladen op elektriciteit kan Handle ongeveer 20km afleggen. Hij is uitgerust met zowel elektrische als hydraulische aandrijvingen.

De robot Handler

De robot Handler

Al met al loopt alles op rolletjes voor deze opmerkelijke robot waar we ongetwijfeld nog het een en ander van gaan horen.

Door: Rene Velleman – Bron: Boston Dynamics